maandag 14 maart 2022

De kleine kas

De kleine kas heeft een nieuwe plek gekregen. Hij is een kwartslag gedraaid zodat de ingang meer uitnodigend is om naar binnen te stappen. Want het kasje krijgt een nieuwe functie. Het wordt een plek waar je informatie kunt vinden over natuurlijk tuinieren. Dat gaat dan bijvoorbeeld over ‘water in de tuin’ of ‘vogels in de tuin’. Ieder jaar presenteren de vrijwilligers van de Kwekerij een ander thema. Dat is het plan. 
Vorige week is de vloer van het kasje gelegd. Het zijn vier niet zo’n mooie maar nog wel heel goed bruikbare stelconplaten die overbleven na de vernieuwing van de verharding van de compost. En de komende tijd gaan Koen en Kees aan de slag met het opbouwen van het kasje. Voor de ingang van het kasje komt de picknickbank te staan, maar daarover natuurlijk later meer! 



Kaukasisch vergeet-mij-nietje

Wat een verrassing! In de Kijktuin staat de Brunnera macrophylla (Kaukasisch vergeet-mij-nietje) uitbundig in bloei. De blauwe bloempjes steken mooi af tegen het grijsgroen geaderde blad. Deze planten staan graag in de halfschaduw. In de zon kan ook, maar dan moet de bodem wel goed vochtig gehouden worden. In de Kijktuin staan ze onder de appelboom. De hoogte is circa 30 - 40 cm en het is een prima bodembedekker.