dinsdag 24 maart 2015

Daglelies

Vandaag kwam Anja langs met een kruiwagen vol Hemerocallis, oftewel Daglelie. Deze soort heeft oranje bloemen, ze zijn prachtig en je kunt de bloemen eten. Ze smaken een beetje peperig en passen goed in een salade. De naam Daglelie geeft al aan dat elke bloem slechts een dag bloeit, maar er zijn zoveel bloemen, dat je er wekenlang plezier van hebt. Daglelies worden al duizenden jaren gekweekt. Oorspronkelijk komt de plant uit AziĆ«. Ze kwamen daar al voor sinds 550 jaar v. Chr. Vroeger werden ze als voedsel gekweekt en als medicijn. 
Het is een gemakkelijke plant, ze doen t goed zowel in de zon als in halfschaduw en zijn geschikt voor onze kleigrond. Bij het planten is het wel van belang een groot plantgat te maken en compost toe te voegen.  
Een aantal van de daglelies van Anja krijgt een plekje in het algemeen groen van Het Vlijpark en een aantal wordt opgepot en komt in het aanbod van De Kwekerij. 



3 opmerkingen:

  1. We gaan toch morgen samen aan de slag, kan ik meteen een daglelie meenemen. Als ik me niet vergis hebben Marianne en Matthijs deze bloemen in het wit met eenzelfde smaak. Tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren mag hoor