donderdag 2 april 2015

Een lekker kervelsoepje

Vandaag hebben we mooie zaailingen van kervel verspeend. Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep, want daarin komt de aparte licht zoete anijsachtige smaak van kervel het best tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch. In kervel zit veel vitamine C en ijzer. 
Een kervelsoep is gemakkelijk om te maken. Smelt 30 gram boter in een pan en voeg 35 gram bloem toe. Roer met een houten lepel totdat de bloem goed verwarmd is. Voeg langzaam 1 liter hete (kruiden)bouillon toe tot een gebonden soep ontstaat. Laat de soep niet koken. Voeg een flinke bos fijngehakte kervel toe en peper en zout naar smaak. Een scheut room maakt t helemaal af. Eet smakelijk!
96 kervelplanten


2 opmerkingen:

Reageren mag hoor