De kruidentuin achter de kas is ontdaan van het winterdek en van ongewenste planten (haha onkruiden). Verder is het lange gedeelte naast de kas richting het pad 'ontgonnen': Jan heeft geholpen de diep wortelende planten te verwijderen. Dit stuk is nu aan de kruidentuin toegevoegd, waarmee we de mogelijkheid hebben de variëteit aan kruiden flink uit te breiden. En er eetbare bloemen aan toe te voegen.
Vandaag is knoflookbieslook geplant. Echt, als je die eenmaal proeft hebt, dan ben je meteen verslaafd. Er is genoeg, dus kom gerust wat halen.
De conditie van de Salvia officinalis onder de pruimenboom liep op zijn einde en deze zijn vervangen door een mierikswortel die elders in de kruidentuin stond. Maak je geen zorgen over de salvia, we zetten jonge planten terug.
Er is ook jonge engelwortel (Angelica archangelica) geplant. Ai ... een penwortel, dus die houdt niet van verplanten. Dat betekent extra verzorging geven, lieflijk en regelmatig water toevoegen, hopelijk worden we beloond met koninklijke engelwortel.
Van gedroogde bladeren van de engelwortel kan heerlijke thee gezet worden en het jonge en fijngehakte blad wordt gebruikt in salades, sauzen en soepen. Banketbakkers over de hele wereld gebruiken de zaden en gekonfijte stengels in gebak en suikerwerk. Het doordringend aroma en de gifgroene kleur zijn een aantrekkelijke garnering van gebak en puddingen. Probeer ook eens de stengel overlangs door te snijden en deze te vullen met zachte kaas.
Voor degenen die regelmatig op het Vlijpark komen: aan het begin van het Tuinpad staat ook engelwortel. Dit in afwachting van de walnotenboom die dit najaar geplant zal worden.
Links in het midden: de engelwortel (net geplant dus nog een beetje in de mineur) |
Engelwortel in bloei |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reageren mag hoor