vrijdag 27 maart 2020

Alleen en toch samen

We weten het allemaal, samenwerken naast elkaar kan niet in deze tijd. En toch gaat het werk in De Kwekerij gewoon door. Dat kan ook omdat de tuinleden die meegedaan hebben met de groei van De Kwekerij precies weten wat gedaan moet worden. Heb je een ochtendje tijd, dan kan je gewoon aan de slag. Zo ook vanochtend toen het veldje rond het insectenhotel werd gewied. Planten als kaardebol, teunisbloem, kattenstaart en vlinderstruik bleven staan, want die zijn belangrijk naast het insectenhotel! Dat is toch het allermooiste dat mensen op eigen initiatief iets doen voor de tuin. Geeft niet hoe lang, ieders inzet is gewoon belangrijk.

veldje rond het insectenhotel
In de kas zijn ook nog klusjes te doen. Vorig jaar werden veel soorten Salvia, Fuchsia, Plectranthus en Geurgeranium gestekt. Tja en dan moeten ze dit voorjaar opgepot worden. Vanwege de corona werkt er maar 1 vrijwilliger in de kas. Gelukkig kunnen we jullie wel vertellen dat de stekken er prima uitzien. Ze worden verpot in flinke P14 potten. Zodoende hebben ze voor langere tijd ruimte en voeding.
Salvia Nachtvlinder in bloei in maart
Salvia cavaliero celeste in bloei in maart
Ten slotte kunnen we jullie vertellen dat we bezig zijn om alle planten on line te zetten, zodat je op internet een keuze maken. Dat is voor ons nieuw, het vergt even tijd om na te denken hoe we dat kunnen doen en natuurlijk wat uurtjes om de planten met fotootje en al in een digitaal document te zetten.

En hoe komen die planten dan bij jullie? Hier alvast een tipje van de sluier ...  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren mag hoor