zaterdag 21 maart 2020

Bleeding hearts

Sommige planten stelen onmiddellijk je hart. En als ze dan ook nog lang bloeien, ja dan krijgen ze een prominent plekje in je tuin zodat je er veel van kunt genieten.
Zo'n plant is de 'Heliopsis scaber bleeding hearts'. Twee jaar geleden is ie als jong plantje gekocht bij een kweker in Friesland. Het eerste jaar kwamen logischerwijs niet zoveel bloemen, maar ze waren wel prachtig. En vorig jaar was die ene plant een opvallende verschijning in de tuin. Op ongeveer 80 cm hoge, sterke en ranke stelen staan warm oranje bloemen. Het blad is donker van kleur, hetgeen een mooi contrast vormt met de bloemen. De bloei duurt van juli tot in september.  Nou ja, oordeel zelf maar!

Heliopsis scaber bleeding hearts
Jullie begrijpen dat we ons best doen om deze plant te vermeerderen. Op internet lazen we dat het een koukiemer zou zijn. Dus deze Heliopsis is in januari, samen met enkele andere koukiemers gezaaid. Het heeft deze winter nagenoeg niet gevroren, dus of het ook echt een koukiemer is, wie weet, maar de zaden zijn ontkiemd en staan fier overeind in het zaaibakje. Wij zijn er heel blij mee.

Alle koukiemers zijn ontkiemd.
In het zaaibakje rechtsvoor zitten de jonge plantjes Heliopsis
En om zeker te weten of het wel of niet een koukiemer is, hebben we 'm dit voorjaar nog een keer gezaaid. En zo leren we iedere keer wat bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren mag hoor