vrijdag 6 maart 2015

Heel veel te doen

Met het voorjaar komt het verlangen naar de zomer. We kijken uit naar lange dagen, heerlijke warmte en naar de rijkdom die de natuur ons schenkt. Het betekent wel dat je tijdig aan de voorbereidingen moet beginnen. Opruimen, spitten, compost kruien, zaaigrond maken, potten schoonmaken, een ingang maken aan de achterzijde van de tunnelkas, brekerszand aanschaffen, teveel om op te noemen. Dennis levert een waardevolle bijdrage; hij is praktijkgericht, sterk, creatief en altijd goedgehumeurd. En hij heeft veel plezier in het opkweken van planten. Wat wil je nog meer.


Strakke palen

De mannen van de Technische Dienst hebben achter de compost een ruimte gereed gemaakt voor opslag van materialen. De omheining bestaat uit tweedehands palen met heeeel verschillende kleuren. Daar heeft Arie verandering in gebracht: hij heeft alle palen strak grijs geverfd. En t staat meteen prachtig.Het eerste zaaigoed

Op  24 februari hebben we in de kas op de groentetuin diverse groenten gezaaid en de radijsjes waren haantje de voorste: die waren na een weekje als eerste ontkiemd. Vandaag zijn nagenoeg alle soorten ontkiemd en als piepkleine plantjes doen ze in de warmte van de kas flink hun best om gezonde en grote planten te worden.
Op dit blog kun je lezen welke groenten-, kruiden- en bloemenplanten wanneer te koop zijn. De plantenverkoop is op zaterdagochtend aan de achterzijde van de tunnelkas. Er komt binnenkort een bericht wanneer de eerste plantenverkoop is. En natuurlijk komt er een feestelijke opening. Goeie snippers

Vorige week is flink gesnoeid rechts van de parkeerplaats en langs de sloot. Dat is veel werk, maar levert ook mooie houtsnippers op.  Afgelopen dinsdag was t bar slecht weer: veel regen, kou en wind. De Technische Dienst heeft toen al het snoeiafval op de parkeerplaats weggesnipperd.  En vandaag wandelt Ad voorbij en die heeft nou net goeie houtsnippers nodig. Zou ik die mee mogen nemen? Jazeker! Tuinleden kunnen overigens op zaterdag en dinsdagochtend gratis houtsnippers meenemen van de compost om bijvoorbeeld een pad te maken op de tuin. Houd er wel rekening mee dat houtsnippers de grond verzuren en de bodem arm maken.