zondag 15 maart 2015

Bloedzuring of Drakenbloed

Bloedzuring is een slasoort en het is een vaste plant. Het zit tjokvol vitamine C heeft een licht citroensmaakje. Pluk er een paar blaadjes van en meng het door je salade. Dat smaakt lekker en is gezond. Daarnaast is het een decoratieve plant met dieprode nerven in heldergroene blad; de plant zal daarom zeker niet misstaan in de bloemenborder. Bloedzuring wordt al lang geteeld en vroeger noemden ze het Drakenbloed. De bloedzuring in De Kwekerij is nog jong en staat een beetje beschut buiten, naast de tunnelkas. 


De Voortuin op bezoek in De Kwekerij

Vandaag kreeg De Kwekerij bezoek van de leden van de werkploeg van de Voortuin. Deze tuinleden zijn verantwoordelijk voor de borders bij de ingang van Het Vlijpark. In De Kwekerij wordt een breed assortiment planten gezaaid en opgekweekt die ook door de werkploeg in hun Voortuin geplant kunnen worden. Er is volop keuze voor hen!

In de Groentetuin zijn we nog flink aan het werk. Er is een stuk grond waar straks onder andere aardappelen en verschillende bonensoorten geteeld gaan worden. Daar is Bert aan de slag om de aarde mooi om te spitten. Hij vermengt de klei zorgvuldig met voedzame compost. Een optimale start voor de kweek van de allerheerlijkste en gezonde aardappelen en groenten.  


In het midden Bert, geflankeerd door Marjolein en Cees van de Voortuin