maandag 29 oktober 2018

Hebben jullie ook kleine vaasjes

Hoe vaak gebeurt het dat je in het voorbijgaan bloemen plukt in je tuin of dat een takje met bloemen per ongeluk ergens afvalt. Ik heb twee keer in de week voldoende voor mijn kleine vaasjes thuis. En die vaasjes komen het beste uit op strategische plekjes in de kamer: bijvoorbeeld naast waar je zelf meestal zit of waar je gemakkelijk tegenaan kijkt.

Hier een vaasje gevuld met Kalimeris incisa 'Alba' (witte bloem, vaste plant) en Bidens ferulifolia (gele bloem, eenjarig). Beide planten zijn zonder fouten of gebreken. Ze bloeien lang, blijven netjes, zijn ziektevrij en kunnen goed tegen droogte.

De Kalimeris incisa  'Alba' is een sterk vertakte, bossige plant van 60 cm hoog, die door zijn witte kleur nog het meest lijkt op een kruising tussen een Aster en Margriet. Boven het donkergroene, diep ingesneden blad laten de madeliefjes, die een geel hartje hebben, zich van juli tot oktober zien.

Bidens ferulifolia (Tandzaad) is jullie vast wel bekend, enkelvoudige bloemetjes die echt de hele zomer bloeien. Omdat de bloemen op sierlijke stelen staan, biedt de plant een romantische aanblik.

Beide planten zijn komend voorjaar beschikbaar in de kas.