woensdag 10 oktober 2018

Een nieuw bloemenveldje

Naast het kleine kasje groeiden de laatste twee jaar verschillende bloemen, allemaal aangewaaide planten. Naast mooie bloemen, verschenen natuurlijk ook onkruiden en woekerende planten (guldenroede..).
Het was gisteren een mooie dag om orde in de chaos te scheppen. Oh ja, toen wisten we het weer: er liggen nogal wat stenen en grind in deze bodem. Geen probleem: we hebben het meeste eruit geschept en op de parkeerplaats verspreid. De wortelonkruiden en guldenroede verdwenen in de kruiwagen richting de compost.
En toen kwam het mooie werk. Enkele weken geleden kregen we twee jonge heesters van een gulle tuinierster, waarvoor hartelijk dank! Deze hebben we met zorg in het bloemenveldje geplant en de plantgaten en de aarde rijkelijk voorzien van compost.
Het gaat om een Cotinus Grace, dat is een struik met een opvallende kleur. In juli en augustus verschijnen zachte, donkerrode bloemen die lijken op rookwolkjes. Het blad heeft een schitterende donkerrode / paarsachtige kleur. In de herfst doorzichtig rood.
De andere heester is een Calycanthus floridus, de Nederlandse naam is specerijstruik. De rechtopstaande donkerpaarsbruine bloemen zijn karakteristiek voor deze geurende plant. De bloemen van deze heester verschijnen in de periode mei-juli.

Cotinus Grace
Calycanthus floridus