vrijdag 23 november 2018

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Hoe vaak gebeurt het niet dat je net aan een ongelukje ontsnapt. Helaas was dat deze week niet het geval. Met willen opvangen van een val na een struikeling liep ik een gebroken pols op. In het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben ze eea professioneel (met gewichten!) rechtgezet en voorzien van gips. Met 1 hand ben je toch behoorlijk beperkt en afhankelijk, maar ik heb fantastische mantelzorg.

En gelukkig zijn we in en om de kas helemaal bij met de werkzaamheden. Voor de klussen zoals watergeven, controleren en bij vorst maatregelen treffen, hebben Nicolien, Sandra en Lydia hulp aangeboden. Dankjewel!Net onder het vriespunt

Maandagochtend zagen we de eerste vorst in de kas. De min-max thermometer gaf als minimumtemperatuur -0,8 graden aan. Gelukkig kunnen we tegenwoordig vrij nauwkeurig de temperaturen voor een aantal komende dagen zien, vandaar dat zaterdag een flinke vliesdoek over kwetsbare planten en stekken is gelegd. En dat werkt voorlopig prima.

De echte winter moet nog komen. Nattigheid en ijzige wind zijn grotere gevaren dan vorst. Dat is dan weer een geluk dat de planten in de kas staan.