vrijdag 28 september 2018

Mooie hoes voor de watervaten

Om gebruik te kunnen maken van hemelwater zijn aan de zijkant van de kas drie watervaten geplaatst. Het water loopt via de kas in de vaten en daarmee kunnen wij en de tuinders van de buitentuinen de gewassen bewateren. Vorig jaar is een bekisting gemaakt rondom de vaten. Helaas was deze bekisting nu niet helemaal heel meer.
John en Sandra van Zeilmakerij De Schakel (en van tuin 66) hebben een perfect passende hoes gemaakt die de watervaten volledig omvat. Het ziet er verzorgd en heel strak uit. Wij zijn hier enorm blij mee, bedankt Sandra en John!
Insectenhotel

Solitaire bijen hebben het moeilijk op dit moment, hun aantal neemt af.  Zonder bijen vindt geen bestuiving plaats en ontstaan er geen groenten, fruit en bloemen. Ook insecten zijn belangrijk, zij zorgen voor evenwicht in de natuur. Wij proberen een steentje bij te dragen aan het voortbestaan van bijen en insecten.

Deze zomer hebben we twee gebruikte kabelhaspels aangeschaft om er een flink insectenhotel van te maken. De haspels werden voorzien van een laagje lijnolie om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Op de uitgekozen plaats werd een stevig fundament gelegd waarna we de haspels keurig op elkaar plaatsten. Met allerlei gevonden materiaal is de bovenste helft van het insectenhotel nu ingericht.
We letten goed op wat er gebeurt in het insectenhotel, welke bijen en insecten maken er gebruik van en wat kunnen we doen om het hotel te verbeteren?

X