woensdag 30 september 2015

Siergrassen

Siergrassen, je moet er misschien even aan wennen. Ze laten zich heel mooi combineren met vaste planten en eenjarigen. Veel soorten bloeien in het najaar en daarmee heb je ook in de herfst bloeiende planten in de tuin. Een siergras zorgt voor beweging en geritsel, de meeste van hen verkleuren door het seizoen heen. Misschien wordt t nooit je ding, maar hier toch een plaatje van siergrassen gemengd met Verbena, Roze Zonnehoed en Duizendblad. De foto is genomen in Kwekerij Bastin. 


Een prachtige kwekerij

Naast het maken van wandelingen, kan je in Zuid Limburg ook een prachtige kwekerij bezoeken: Bastin. Oorspronkelijk was dit een lavendelkwekerij, maar ze hebben nu ook heel veel verschillende soorten vaste planten. Alles is mooi verzorgd, het is een genot om er rond te lopen en alle planten te bekijken. Vier zadensoorten zijn in gripzakjes verdwenen (met toestemming). Het is een heerlijke plek om veel inspiratie op te doen! 

  

Op weg naar Zuid Limburg

Als je onderweg bent, zie je van alles. Ook de dingen die je heel goed kunt gebruiken! Tijdens een tussenstop zie ik een mooie grassoort, met rijpe zaden. Jullie begrijpen: de speciaal voor dit doel meegenomen gripzakjes komen goed van pas.
Meteen een foto gemaakt van deze blauwe soort, zodat we weten wat t gaat worden!