vrijdag 10 april 2015

We zijn er klaar voor

Morgen start de plantenverkoop en dat vieren we met een heuse opening. De laatste voorbereidingen zijn gedaan; alles is klaar. 
Vandaag ook een hartelijk welkom aan Wil, die het leuk vindt om mee planten op te kweken. We hebben samen tomaten en Marokkaanse salie verspeend. Gezellig!
Marokkaanse salie

Klaar voor morgen

De zwarte prins

We kweken 15 soorten tomaten op in de kleuren rood, geel, donkerblauw, paarsbruin en groen. Er is variatie in afmeting, zowel groot als klein. Gisteren bracht Marianne een aantal mooie jonge tomatenplanten die ze thuis heeft opgekweekt. Een van deze tomaten is de Black Prince. Deze tomaat komt oorspronkelijk uit Siberie en is ook geschikt voor de buitenteelt. De Black Prince heeft een mooie kleur: paarsbruin met een bijna parelmoeren glans en een gladde en zacht vorm. De smaak is prima, een volle tomatensmaak met een zoetje, zuurtje en genoeg sap, plus dat smaakje dat alleen donkerpaarsbruine tomaten hebben en dat je bijna zou kunnen vergelijken met iets als rode wijn. 

Nu de nachttemperatuur 7 tot 8 graden is, kunnen de tomaten veilig naar de tunnelkas. Inmiddels zijn bijna alle tomaten verspeend, ze staan stoer overeind in een P9 pot met verse potgrond. Van iedere soort is een beperkt aantal planten beschikbaar (max 24 stuks). 
Black Prince gezond en wel in tunnelkas
Black Prince, om op te eten