vrijdag 8 april 2016

Flinke rabarberplanten

Morgen zijn in De Kwekerij flinke rabarberplanten te verkrijgen. Heerlijk op je bord in het voorjaar, want dan weet je dat de lente begonnen is.

Kom gerust een kijkje nemen morgenochtend, er is veel te zien.
De eerste groenten zijn te bewonderen, er is een kleine maar mooie voorraad vaste planten en er zijn jonge muntplanten. In de kas kraakt en knispert het van veel diverse zaden die zich openen en met groene (of rode!) blaadjes levenslustig de wijde wereld in kijken.

Het groene doek zit er op!

Omdat we vanochtend een bestelling verwachtten die tussen 8 en 13 uur afgeleverd zou worden, waren we lekker vroeg op de tuin. Mooie gelegenheid om het groene doek aan elkaar te naaien, want het aanbrengen van dit doek stond voor vandaag in de planning. Het groene doek vormt een bescherming voor jonge plantjes tegen harde regenval en tegen felle zon. Het monteren was nog best een klus, maar kijk eens hoe mooi en strak het gespannen is! Het werd een gezellige ochtend met vrijwilligers die er plezier in hebben. Toen de bestelling kwam het bijna 13 uur en waren we net klaar met het werk.

Morgen is het een intensieve dag: er wordt een 50 meter lange sleuf gegraven en daarin komen opsluitbanden. Deze vormen de grens tussen het parkeerterrein en de border langs het Ton van den Heuvelpad. Morgen worden ook beide doorgangen gerealiseerd en rond de kas wordt waar nodig grond afgegraven.

En ja: aanvangstijd is weer 8 uur.