vrijdag 8 mei 2015

De eerste courgettes!

Dan weet je echt dat het volop voorjaar is, zodra de courgettes weer te koop zijn!
Jullie kunnen morgen alvast kiezen uit twee soorten. De eerste is een traditionele courgette met langwerpige, groene vruchten. Het is een historisch ras met de welluidende naam: Vertes des Maraichers. Dit ras rankt niet, de vruchten groeien vanuit het midden van de plant. 
De tweede soort produceert middelkleine ronde courgettes (15 tot 20 cm) met iets aan de oppervlakte liggende donkergroene ribben. Tussen de ribben is de vrucht groengeel gestippeld. Het vruchtvlees is bijzonder lekker, o.a. zeer populair in Zuid-Afrika waar ze in het geheel gekookt met boter gegeten worden. De bakermat van dit oude ras ligt in ItaliĆ« en de naam is:Tondo Chiaro de Nizza. Deze courgette rankt ook niet. 

Morgen treffen jullie in De Kwekerij natuurlijk weer groenteplanten, kruiden, munt, eenjarigen, Canna's en aardbeiplanten. Daarnaast hebben we een aantal ' nieuwe' eenjarige bloemen, waaronder de Echte Bolderik. Deze plant (die ook wel Hemelroosje wordt genoemd) wordt ca 80 cm hoog en ontwikkelt grote aantallen roze bloemen. Opvallend is de fijngeaderde tekening in het bloemetje. 
Echte Bolderik