zaterdag 24 oktober 2015

Herfstmarkt bij Zorgboerderij De Veldlinden

Gisteren waren we op bezoek bij de Herfstmarkt van zorgboerderij De Veldlinden. Deze zorgboerderij ligt aan de Noorderelsweg 14 in de Biesbosch. 
We hebben genoten van alles wat deze zorgboerderij te bieden heeft voor mensen met een beperking. Dagelijks komen hier ca 15 hulpboeren (cliĆ«nten van Syndion) om uiteenlopende werkzaamheden te verrichten. De Veldlinden is een boerderij, dus: altijd genoeg te doen! Er zijn veel dieren: we zagen koeien, varkens, konijnen, cavia's, kippen en geiten. De hulpboeren maken het voer voor de dieren gereed. Ze snijden oud brood (ai ... vergeten te vragen waar dat vandaan komt, misschien van supermarkten), aardappelen en wortelen. En natuurlijk moeten de verblijven van de dieren dagelijks schoongemaakt worden. 
Er was veel te zien en iedereen zette zijn allerbeste beentje voor. De boer(in), zijn/haar familie, de hulpboeren en de vrijwilligers hebben, naast hun dagelijkse werk, het hele jaar voorbereidingen getroffen voor deze Herfstmarkt. 
Wij spraken met Jolanda Roodnat, begeleidster van de hulpboeren; er is veel liefde en aandacht voor de hulpboeren, de vrijwilligers en het wel en wee van de boerderij.
Na de koffie met een homemade gebakje kochten we aardappelen, uien en stoofpeertjes (dit kan op werkdagen van 10 tot 15 uur bij de boerderij). Ja, en we kozen een geel/oranje supergrote chrysant uit, die kwam ook rechtstreeks van het land! Kijk maar bij de ingang van ons park. Daar staat-ie nu te schitteren en te stralen.
Wij vonden het mooi om te zien dat voor deze cliĆ«nten een gastvrije en nuttige dagbesteding georganiseerd wordt.  Respect voor hen die dit mogelijk maken!
Een supermooie chrysant, rechtstreeks van het land
Links Jolanda Roodnat