dinsdag 16 juni 2015

Onderdak voor rolstoelen en rollator

Dit hebben jullie nog tegoed: de eindaflevering van het bouwen van het onderdak voor rolstoelen en rollator in het kader van NL Doet. 
Het is echt mooi geworden. Je ziet dat het met zorg en vakkennis is gemaakt, met oog voor details. Naast de toegevoegde waarde die deze 'garage' vormt voor bezoekers die slecht ter been zijn, is de saaie wand bij binnenkomst op ons park flink opgeknapt.     
Dank aan de twee handige en betrokken tuinleden die hier een flink aantal vrije uurtjes aan besteed hebben.


Tomaten in de kassen

Vandaag hebben we de tomaten in de tunnelkas aan draden vastgemaakt. Iedere plant heeft een touwtje waarlangs we ze al slingerend recht naar boven leiden. Aan de ene kant van de tunnelkas staan de cherrytomaatjes en aan de andere kant staan de 'grote' tomaten. In de tunnelkas staan ze in potten.
In de kleine kas op de groentetuin staan ze in de volle grond. 
De opbrengst van deze planten willen we delen met de tuinleden. Voor een klein bedrag kan je straks een kilootje komen halen op zaterdagochtend in De Kwekerij. Het zijn veel verschillende soorten, dus leuk om uit te proberen. 
Er zullen ook komkommers zijn. Maar wel een beetje later, want de planten zijn allemaal verkocht op de Fair. Door een misverstandje hadden we geen voorraadje voor de eigen teelt in De Kwekerij achtergehouden. Vorige week zijn ze opnieuw gezaaid. Ze zijn al opgekomen, dus dat gaat wel goed komen.
De eerste tomaatjes zitten er al aan

Burenhulp

Gisteren hadden we een burenhulp-middag. Helga was bezig aan haar 'voortuintje', langs het pad. Een beetje aan het opruimen en de uitgebloeide voorjaarsbloemen verwijderen. Dan willen wij best een handje helpen. De grond is er tamelijk droog, dus flink gieteren aan de planten die we er samen ingezet hebben. Helga was er blij mee!
In de ochtend hebben we nog van alles opgeruimd in en om de kassen en in de groentetuin. Een aantal grote zwarte bakken zijn opnieuw gevuld met vrolijke bloemen. Daarbij kwamen we ook een wespennest tegen, ai, Dennis was er het dichtste bij en werd een aantal keer gestoken. Gelukkig werd hij niet slapjes ... sterk hoor!
De mooie tuin van Helga