zondag 9 augustus 2015

Mevrouw! wat doet u daar in het openbaar groen?

Ha! het is tijd om speurwerk te verrichten naar zaden die in De Kwekerij gezaaid kunnen worden. In het algemeen groen staat genoeg. Als ik geconcentreerd wat zaden op het hoekje bij tuin 8 verzamel, hoor ik achter me: Mevrouw, het is verboden te plukken uit het openbaar groen! Haha grapje.
Maar voorlopig kunnen we nu veel zaden oogsten die volgend jaar gezaaid kunnen worden. En daar is zonder twijfel ook de Cosmea Sunset Orange bij, die zo schitterend staat te bloeien bij de ingang van het park. 
Cosmea Sunset Orange

Tomaten en pepers

In het voorjaar hebben we bericht over het zaaien en opkweken van tomaten en pepers. Weet je nog: de blauwe tomaat Dancing with Smurfs, de tomaat Sweet Baby en het pepertje Jamaican Bell? Het gaat goed met deze planten.
De blauwe tomaat is rijp op het moment dat ie verkleurt naar rood. Het is een lekkere tomaat met een volle smaak. Sweet Baby is een snoeptomaat: heerlijk zoet en in 1 hap weg. 
De Jamaican Bell heeft al de grappige vorm waarmee hij zijn naam eer aan doet. Nu nog wachten tot de zon 'm rood kleurt!
Dancing with Smurfs

Sweet Baby

Jamaican Bell