donderdag 30 april 2015

'We hebben al twee keer pauze gehad'

Een gezellige middag met twee tuinleden die (op vrijwillige basis) van het stuk algemeen groen onder de rode beuk een blikvanger willen maken voor de binnenkomst van de tuin. Het is mooi weer, dus er is best veel aanloop met gezellig gekeuvel over en weer. 'We hebben al twee keer pauze gehad' laat een van de twee tuinleden weten aan een voorbijganger. Oei, dat kan niet missen, zo'n relaxte opmerking met een ruim understatement .. deze twee zitten in het onderwijs. 
Het was een flinke klus, maar met elkaars gezelschap, het mooie weer, de oprechte en belangstellende aanloop en koffie en thee werd het een fijne middag. 
Dit stuk algemeen groen, het algemeen groen tegen het terras van de kantine, de 3e strook rechts langs het Tuinpad en de boomspiegels links van het Tuinpad zullen dit voorjaar worden voorzien van planten uit De Kwekerij. 
Het werk van twee veelzijdige tuinleden uit het onderwijs
Aan het einde van de middag was ik bij de opening van de eerste sociale moestuin in Papendrecht. Zelf gekweekte groenten op je Papendrechtse bord. Een mooi buurtinitiatief met veel belangstellenden. 
Aan de Beukmolen 168 in Papendrecht

Links Leo Quist, initiatiefnemer, en wethouder Koppenol