dinsdag 24 maart 2015

Daglelies

Vandaag kwam Anja langs met een kruiwagen vol Hemerocallis, oftewel Daglelie. Deze soort heeft oranje bloemen, ze zijn prachtig en je kunt de bloemen eten. Ze smaken een beetje peperig en passen goed in een salade. De naam Daglelie geeft al aan dat elke bloem slechts een dag bloeit, maar er zijn zoveel bloemen, dat je er wekenlang plezier van hebt. Daglelies worden al duizenden jaren gekweekt. Oorspronkelijk komt de plant uit AziĆ«. Ze kwamen daar al voor sinds 550 jaar v. Chr. Vroeger werden ze als voedsel gekweekt en als medicijn. 
Het is een gemakkelijke plant, ze doen t goed zowel in de zon als in halfschaduw en zijn geschikt voor onze kleigrond. Bij het planten is het wel van belang een groot plantgat te maken en compost toe te voegen.  
Een aantal van de daglelies van Anja krijgt een plekje in het algemeen groen van Het Vlijpark en een aantal wordt opgepot en komt in het aanbod van De Kwekerij. Plantenverkoop start op 11 april

Op zaterdag 11 april om 10.30 uur is de feestelijke opening van de plantenverkoop in De Kwekerij. Iedereen is welkom! De openingshandeling wordt verricht door onze (naar verwachting) kersverse voorzitter Ans. De avond ervoor staat immers haar benoeming op de agenda van de Algemene Ledenvergadering. Bij instemming van de vergadering wordt dit haar eerste officiĆ«le voorzittersoptreden. 
Vanaf 11 april is ook Trudy weer van de partij. Zij verzorgt de verkoop van de planten. Voor zover mogelijk is zij (of echtgenoot Jos) er iedere zaterdag. Op dit blog lezen jullie het wekelijks aanbod van de plantenverkoop, maar ook op het bord bij de ingang van de tuin. Marleen heeft gezorgd voor de mooie letters, kijk maar. Dat kan je niet missen, toch.