woensdag 6 mei 2015

Cosmea in meerdere kleuren

Op de een of andere manier hebben we best veel soorten Cosmea in De Kwekerij. Hoe dat komt? Een leuke aanbieding van een actieve volkstuinierster uit Spijkenisse, een zakje zaad uit een erfenis van over de datum (dat 't wonderwel heel goed doet!) en een krijgertje .... ai dat is voor ons wel heel moeilijk om af te slaan! Het zijn gelukkig kleine hoeveelheden. 
Cosmea staat mooi in een romantische tuin en laat zich gemakkelijk combineren met andere planten. Ook het combineren van Cosmea onderling kan verrassende resultaten opleveren. Zeker is wel dat het een van de meest geliefde eenjarigen voor de tuin is. De bloemen verschijnen in juni en de bloei is tot ver in september. 

Als je Cosmea voldoende ruimte geeft, zul je verbaasd zijn over hoe groot en rijkbloeiend ze zullen worden. Door het fijne varenachtige blad ontstaat een luchtig effect en dat draagt bij aan een elegante verschijning. Ze zijn ook geschikt voor potten en als snijbloem. Het is een bijen- en vlinderplant, dus prima geschikt voor een natuurvriendelijke tuin. 

Hieronder dan de soorten die we in De Kwekerij hebben. De gele Cosmea is nu al te koop; voor de andere soorten moet je nog een paar weekjes geduld hebben. Wil je ze reserveren, kom dan gerust even langs of stuur een mail naar groen@vlijpark.nl. Alle eenjarigen kosten 50 eurocent per stuk. 


Daydream, 120 tot 150 cm
Gazebo, 75 cm

Early Summer, 75 cm 

Sunny Red, 60 cm

Sunset Orange, 70 cm
Golden Goddes, 50 cm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren mag hoor!