donderdag 2 juli 2015

Drijvende moestuinen

Vandaag was ik uitgenodigd door Drechtstadsboer om mee te denken over drijvende moestuinen in een van de havens van de Stadswerven. Daar kom je alleen over water en met vijf man in een sloep voeren we met een flinke vaart vanuit de Kalkhaven over de Oude Maas richting Villa Augustus en DordtYard. Dat was geen straf met dit warme weer!

De drijvende moestuinen zijn onderdeel van meerdere idee├źn en plannen en de bedoeling was om te kijken of er samengewerkt kan worden. Gastheer was Elio Barone van Leefwerf De Biesbosch en andere gasten waren twee ondernemers van de Fenix Food Factory uit Rotterdam. 

Het idee is dat smaakvol, gezond, veilig, duurzaam en betaalbaar voedsel voor iedereen bereikbaar moet zijn. Dat je weet waar je voedsel vandaan komt en wat erin zit. En dat je de mogelijkheid krijgt om je eten te kopen van degene die t bij jou in de buurt produceert. Een korte keten dus van producent naar consument. Op meerdere plaatsen in Nederland en daarbuiten ontstaan dergelijke initiatieven.  

Komend weekend is er een familieweekend in het noorden van het land, dus jullie zien maandag weer t volgende blogje. Iedereen een fijn weekend, rustigaan met het warme weer en voor onze vrienden op de boekenmarkt as zondag: veel succes!
Hoezo vervelend dat warme weer vandaag

Elio Barone van Leefwerf De Biesbosch

Wonen op het water en je eigen groenten verbouwen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren mag hoor!