vrijdag 12 augustus 2016

Diamantgras

Diamantgras dankt haar naam aan de kleine waterdruppeltjes die na een regenbui als diamantjes in de zon op de bladeren staan te schitteren. De Latijnse naam is Calamagrostis brachytricha Mona.

Dit siergras is een prima middel om accenten op een speelse manier in je tuin aan te brengen. Siergras vraagt weinig onderhoud en deze soort zal je verrassen met sierlijke pluimen die gedurende het groeiseizoen verschijnen. Deze verkleuren naarmate men verder in het seizoen komt. Zo heb je in alle seizoenen een mooie solitair in je tuin staan.

De Calamagrostis brachytricha wordt circa 125 tot 150 cm hoog en de pol krijgt een doorsnede van ongeveer 50 cm. Het blad is groen en het hangt over het algemeen sierlijk naar beneden.
De pluimen die in juli tot oktober hun volle glorie tonen zijn aanvankelijk geel/groen van kleur maar verkleuren langzaam naar zilver/wit en later in het seizoen komt hier een purperen waas overheen. De bloeitijd is in juni en juli, maar de bloeiaren blijven tot het einde van de winter staan.
Het mooie aan dit siergras is dat de plant in verhouding niet erg breed wordt maar vooral hoger.

Diamantgras staat graag op een zonnig plaats (doet het ook op half-schaduw en schaduw) en het kan niet nat genoeg zijn voor hem. Dus regelmatig sproeien in een droge zomer zal beloond worden met zeer fraaie groei. Vooral in tuinen waar erg natte plekken zijn en je niet goed raad meer weet, dan is dit siergras zeker een uitkomst.

In het vroege begin van het voorjaar, zo rond februari knip je de pollen tot aan de grond toe af. Vanaf april, als de grond weer langzaam warmer wordt, verschijnen de nieuwe scheuten weer. Diamantgras is erg winterhard en geen probleem voor ons klimaat.


In De Kwekerij kun je een aantal planten bekijken die een jaar oud zijn. Ook hebben we een bak vol met zaailingen, die worden op korte termijn verspeend. Een buitenkansje voor bezoekers van de Herfstfair!
Diamantgras

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren mag hoor!